Endelig får du videokonferanse rett i Workplace

Funksjonen som lar deg ha videosamtale med opptil 50 kollegaer er nå rullet ut i Workplace.

Det var nok av kritikere da Workplace by Facebook åpnet offisielt i slutten av 2016, men ett år senere er det liten tvil om hvem som ler best.

Over 30.000 store og små virksomheter er allerede kunder, og det er opprettet over 1 million ulike grupper der de ansatte samarbeider om ulike prosjekter.

For oss som har brukt tjenesten helt siden den var i beta er ikke dette noen overraskelse, og denne utviklingen kommer bare til å fortsette. Ja, med mindre du har en sjef som tror at de ansatte jobber bedre når hodet ligger igjen hjemme. Da er det nok fortsatt en vei å gå …

Videokonferanse i Workplace-chatten

Workplace blir altså jevnlig oppdatert med nye funksjoner. Og nei, det skjer ikke alltid like raskt som oss utålmodige teknologioptimister håper på. Men når det først rulles ut, da virker det.

Chat-appen på mobil har lenge vært et populært verktøy i de bedriftene vi i Storycrafthar hjulpet igang med Workplace, og det er ikke mer enn et par uker siden det ble lansert offisielle PC- og Mac-versjoner av disse. Akkurat det var strengt tatt ingen revolusjon, men vi har flere kunder som har likt å ha en dedikert app på datamaskinen i stedet for å bruke nettleseren.

Denne uken ble endelig chat-appen utvidet med mulighet til ha gruppevideo, slik at du nå kan ha videosamtaler med opp til 50 kollegaer – uansett om de sitter foran datamaskinen eller er ute på oppdrag.

For å bruke gruppevideochatten må du altså ha Chat-appen til Workplace på din iPhone– eller Android-mobil, eller laste ned den dedikerte datamaskin-appen (PC og Mac). Du får også tilgang via nettleseren, men foreløpig er det kun Chrome som støttes.

Oppskriften på suksess

Da jeg begynte å jobbe digitalt var utgangspunktet at det alltid var en fordel å lage alt selv. Og joda, i små og kreative selskaper kunne dette fungere ypperlig. For de aller fleste ble det likevel en dyr lærepenge. Utviklingskostnadene løp stort sett alltid løpsk, og når de forsinkede sluttproduktene endelig ble lansert var de som regel så kompliserte at selv de største IT-nerdene kvidde seg for å ta i dem.

Og det er her Workplace har knekt koden. Det bare virker, og det virker godt.

Tjenestene er klare til bruk fra første dag, de er bygget med mobil i tankene, de fungerer flott fra enhver datamaskin, og de er så enkle i bruk at du slipper å kaste bort tid på evigvarende support. Og ikke minst: Siden nye funksjoner legges til kontinuerlig slipper du å kaste bort tid og penger på produktutvikling. Har du budsjettansvar er spesielt det siste noe å tygge på.

Spør du oss er den eneste ulempen med Workplace at det virker så enkelt at det er lett å glemme at du faktisk må ha en plan for utrullingen din. Men det kan selvsagt vi i Storycraft hjelpe deg med.

/ Øyvind P

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *